车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

琴晚黑唔通系千年难得一遇咩?

楼主
琴晚同朋友一齐去左新市萧岗玩(机场路往嘉和方向新市人行天桥未到转右)。玩完出来三点几外面好大雨照样罗车(大面包车)走人!一开出来水就到车LOOK大半咁就肯定俾油慢档冲嘎啦!点知一落个细坡即时就变左做潜水艇D水响两边门冲到入坐包面嘞!部车死埋火响水入面飘!发现原来自己已经身在海洋中两面既铺位全都要来养鱼啦,为由落水推车一落水就到肚腩嘞!一路几经辛苦推到差唔多出返来机场路个路口啦!点知有少少坡位推唔肉嘞!部车入面已经变成鱼塘,无计为由关门锁车游返出来机场路!原来机场路以南全部车响度停住晒行唔到前面一片汪洋!个身湿晒好冻为由冒住雨行过对面马路打的返嘉和。打几部先肯返仲要我教距落去机场调头上机场高速响平沙转华快嘉和落。返到屋企冲凉换衫训返个钟叫醒细佬去罗部车去拖返来整啦!点知落到去新市无路可行大塞车经广百转过新市棠涌返出(见到棠涌入面差唔多到邮政学校门口有几部小车响海上面飘)几经辛苦调到头拖返部车返来屋企哩边整!真系都唔知系自己黑定系鬼整罗!原来先发现琴晚果场咁大既雨就系所谓既千年难得一遇既俾自己遇上了!我好想问点解点浸成咁?整排水既人系唔系全部都吃屎大既?我真系好希望求神拜佛都希望亚运来到落返几场千年一遇(哦唔系)百年难得一遇既就可以了。亚运真多得你唔少啦!
收藏收藏
沙发
机场路两头由琴晚直至今日早上九点几先通得到车!黄石路大水浸,早上响新市往三元里方向交通瘫痪!新市车站水位高到大巴都行唔过!乘客要响好又多上车!
板凳
我地条村,整条村变左做水塘啦,最高水位去到成人心口啊
地板
好在昨日有先见之明见到天色5对路车都唔敢开反家。。。停左系高地。!那一夜睡得特别安心。。。小喇叭个鸭运
地下室
车仔上路又死,停在停车场又死。最好办法就系停在内环路。
只要唔出街,广州落狗屎都唔理距
我屋企浸,相信广州都无了
呢两年先知道黄石个边地势咁低,话浸就浸。
慰问一下
见到天色5对路!!车都唔敢开出街!!!处处塞车 处处水浸:@ :@
你有没饮大啊!

今都冲!
饮大就无!只不过部车未潜过水想试下姐! 如果亚运其间落场十年难得一遇雨!我就买返只烧猪还神烧返串几十万贺下距嘎啦!
会唔会广州下沉紧,所以普遍水去唔到? 新闻话,沉日南洲路再次有地陷,下面空的。
住萧岗葛村民,默哀中。。。以前打台风落豪雨都未水浸过,宜家就落小雨小浸,大雨大浸,,暴雨就变水塘。注:本人就住旧机场隔离,新市涌边。。整条涌D官吃S架,有咩可能越整越窄,越整越高,系修窄条涌,抬高河床(进行硬底化)。结果条涌窄左一般,,抬高三分一。以前机场跑道D水都系靠里条涌泄晒。住感耐都未浸过,12号果晚三个钟暴雨,停系楼下的我部车车就变左潜水艇。。火滚啊
慰问一下
个身湿晒好冻为由冒住雨行过对面马路打的返嘉和

天时暑热,帮你降温啊。。。
重大发现!原来果晚停响路边既都好多变左做潜水艇!原来千年难得一遇既唔只系我!
小喇叭。我周六晚翻新市住,如果吴系水利局打电话给我哥,差点就比水浸车, 响新市住左2十几年,未试过甘大水
狗官话………新市冲!验收未合格!将推倒重修!!!又有得贪了!几好!有什么部门会监管它!!!受害的始终是平民
要解决水浸问题,一定要大力发展高价路.
以后住宅规定架空层要道5楼,2-4楼为停车场.
广州将永远告别水淹...一劳永逸...即使申请世伯也不成问题...
车死火停路边
会不会给贴牛肉干呢
原帖由 天源水 于 2010-9-17 10:35 发表
车死火停路边
会不会给贴牛肉干呢

看交够心情!