车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

广深高速右车道最快,交规改了?

楼主
楼Z2+先发现就有D迟,10年前就係咁啦!当时我5少叼粤SEXY D车噶!顺便讲广深最左侧仲限最低110,法律上讲行100都唔掂!
沙发

粤SEXY BTJLR最它妈无品,最左侧车道龟爬几乎100%,另外,SB最喜欢係路上玩穿插!
板凳
捷龙 发表于 2016-4-17 09:45
成日行岑村华观路,教练车大部分都系行最左侧车道!
系学车果时已经俾教练教成咁,而且车管所就系岑村!
...

华观路长期见教练车品字型龟爬。教练车出佐华观路基本上净係识行最左侧车道,5信去科韵路睇下,保证收获5少,讲100%有D多,但99%就5会错!
地板
Superior 发表于 2016-4-19 17:16
证明你不熟悉该路段的实际情况。首先这是考试路段,现在实行的是电子考试,路线是电脑设定好的,学员是根 ...

错!我有段时间因大观路严重堵塞几乎日日行呢条路,差5多2年!路况,我仲熟过D教练车!条路有几多个坑我都知。讲咩电子考,呢个考试程序就有问题!学员为佐应试而枉顾交通管理规则,最终即使通过也是马路杀手!
地下室
seoman 发表于 2016-4-20 10:46
咁你又错了,华观路d教练车同考试车基本都走最左车道的,大部分有经验的驾校教练都是这样要求的。因为对 ...

所以话时下D教练教坏人咯,为佐应试!咁呢班新牌仔出街有相当部分咪就祸害社会咯。
robert_fan 发表于 2016-4-21 14:24
不能怪教练,你坐教练个位你都会咁做。制度使然

兄弟,我係19楼讲佐啦。