车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

今年继续淘宝淘好野,第一轮大闸蟹驾到!(已更新)

楼主
前两年,一直帮衬开25文/对的昆山大闸蟹吾知道系米卖得太平,觉得无得稳,今年无做淘宝了!

但我相信,只要有恒心,一定仲会稳到好野,搜寻左一轮,终于给我稳到家刚开无耐的店主,呢次吾系昆山蟹了,根据店铺介绍系正宗阳澄湖大闸蟹....

不过,个个都话自己系正宗家啦!哈哈.我承认我系师奶性格,果D 六七十文一对得果二两重既真系吾舍得吃!之前建设六马路果间流金岁月开推荐会请吃饭,有幸吃到价值200几文一只既五六两重既大闸蟹,自问已经觉得无撼了,最好既野已经吃过,自己给钱,都系省得就省啦...

呢次呢家,店主今年第一年开淘B,为左冲信誉度,所以做既价钱非常平,但据说系阳澄湖有养殖场,欢迎所有顾客亲自去到养殖场挑选....亦的确见到有D客系开车去自取的...就睇住呢点,起码排除系本地产既流野毛蟹~~~同埋果D咩营业执照,经营证件都有影相翻晒上淘B,虽然个个都系呢笼野,但起码人有距有~~~

价钱方面,呢次比上次仲抵!三两多D既公加二量多D既母,系28文/对,不过我呢次选既系高一个等次的,三两八左右既公,同二两八既母,呢个标准既蟹,就45/对!
四对以上包快递!包快递呢野先吸引,又可以省二三十文...另外买四对送只一两几既小蟹....哈哈..虽然比较迷你,但都系大闸蟹吖~~真系满足晒我地呢师奶既欲望....

不过话时话,讲左甘多废话,其实D蟹我都未吃!!!今晚等齐人先开杀戒!哈哈....
无论D蟹掂吾掂,今晚都会上图报告~~~好吃再留地址给大家,吾OK就费事帮人卖广告了.

先上住刚收货的图先啦!!!!!大家一齐流定口水先.

蟹蟹放系个竹栏里面的,都算干净企理.好好彩,全部生龙活虎,无死蟹.

拿晒出来,全部排排坐....右上角果只,就系赠送的小蟹...哈哈

拿个鼠标来对比下蟹的大细先....

收藏收藏
沙发
翻转来睇睇,白身,金爪....大闸蟹D特征都貌似有晒既.

来个特写,样子很凶下

最后系店主卡片背后,关于养殖场的地图...(因为未知道味道如何,所以淘B地址先隐藏先)

板凳
个鼠标好型喔~
地板
等你试过再讲。。。。

蟹蟹浓。。。。
地下室
哈哈.......全部清台!!!!

吾错吾错!!母蟹无敌正!!公蟹就差小小,因为D膏仲比较稀......迟小小应该味道更正!!

用新鲜滚热辣图片来说明一切

反转来整,加D紫苏...香好多~~

蟹蟹全相...

呢只系店主送既一两几小母蟹..但D膏都非常爆~~

吃左一半既蟹盖~~~

母蟹~~~

公蟹

有兴趣既同学,可以去淘B自行订购啦~~~~

建议:吾使提前太早订,一般今日早上拍,听日就可以到货,快递送上门.同埋吾使一次订甘多,因为满四对就可以包埋快递费,吃完先再买!呢D野都系越新鲜越好!如果快递送到有死蟹,影底相,卖家退钱.

http://shop59146355.taobao.com/
睇落好正阿。。。。
原帖由 大格子 于 2009-10-11 21:46 发表
睇落好正阿。。。。

系几正吖,D膏系个口度都吾舍得吞......哇哈哈....

不过呢D野吾可以一次吃太多,过多两三个星期先再敢吃了...
没看见广东包邮
原帖由 靓~靓 于 2009-10-11 22:42 发表
没看见广东包邮

我买既时候就四对以上包快递...或者你直接问店主啦.
已经落订,流口水等待中。。。
原帖由 靓~靓 于 2009-10-11 22:42 发表
没看见广东包邮

确定广州4对包邮,还送一小母蟹。。。

看来我也要出手,
味道不错,吃蟹正当时。
不错不错,谢谢LZ
有兴趣,点订法呀?
原帖由 ok仔 于 2009-10-12 13:33 发表
有兴趣,点订法呀?

点果个淘宝网址,就可以拍家啦..如果吾识玩淘宝可以问下身边既人...再吾得就转帐给店主,然后留快递地址给他等距寄给你囖...
如果情况属实相当不错!谢谢分享!
刚刚俾距地系群度讲食蟹讲到食指大动,睇左成两三个钟淘宝都唔知帮衬边间好,难得LZ行头订过推荐,梗要跟尾试下先,不过究竟而家系食公好还是母好啊?我又听好多人话而家时候应该食公的??
原帖由 小慈. 于 2009-10-12 13:49 发表
刚刚俾距地系群度讲食蟹讲到食指大动,睇左成两三个钟淘宝都唔知帮衬边间好,难得LZ行头订过推荐,梗要跟尾试下先,不过究竟而家系食公好还是母好啊?我又听好多人话而家时候应该食公的??

哈哈哈..我同你一样!!!系TAOBAO逛左成个钟.........最后先选呢家~~~~...
之后都系冒险试试,,,因为真系怕平野无好野~~~

而家吃母好!!个人认为,公既开盖D膏仲比较稀啊...母既已经结实晒啦D膏..好正好正~~
确定是一个好贴,楼主也很有交带!
流晒口水,食指大动!

做下孝顺女先。。。比个惊喜妈妈。。。
原帖由 onion 于 2009-10-12 17:41 发表
确定是一个好贴,楼主也很有交带!

大家好,才是真的好~
原帖由 ivy乖乖 于 2009-10-12 19:19 发表
流晒口水,食指大动!

做下孝顺女先。。。比个惊喜妈妈。。。

希望你妈妈吃得开心~~